دانستنی های ساختمان

تعمیر چشمی درب اتوماتیک

  • آیا تعمیر چشمی درب اتوماتیک امکان پذیر است؟ نحوه تنظیم چشمی درب اتوماتیک به چه صورت است؟ نحوه عملکرد چشمی درب اتوماتیک چگونه است؟ این سوالات رایج‌ترین سوالاتی هستند که کاربران آنها را با کارشناسان ما در ادورا مطرح می‌کنند. به همین منظور ما در این مقاله سعی کردیم تا به بررسی چشمی درب اتوماتیک و نکات مربوط به آن بپردازیم.

    سنسور چشمی درب اتوماتیک چیست؟

    چشمی درب اتوماتیک یا فتوسل یکی از اجزاهای اصلی درب اتوماتیک است که وظیفه جلوگیری از برخورد درب پارکینگ به خودرو، اشیاء و انسانی که در مسیر بسته شدن درب می‌باشد را برعهده دارد.

    شرکت مهندسی آدورا فراز آریا

    مشاوره و خرید

    برای مشاوره و خرید از محصولات آدورا با ما در ارتباط باشید.

    02125945

    مشاوره رایگان آنلاین

    1280
    تعداد مشتریان
    2200
    تعداد پروژه ها

    نحوه عملکرد چشمی درب اتوماتیک

    چشمی‌ها در دو طرف درب‌های اتوماتیک نصب می‌شوند و با استفاده از مادون قرمز این دو چشمی با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. حال زمانی که یک مانع مانند خودرو ارتباط بین این دو چشمی را قطع می‌کند چشمی فرمانی را به سیستم مرکزی ارسال می‌کند که این فرمان می‌تواند نشان دهنده باز شدن و یا بسته شدن درب اتوماتیک باشد.

    به بیان ساده‌تر اگر چشمی به درستی نصب شده باشد و عملکرد آن درست باشد اگر موقع بسته شدن درب، جسمی باعث شود که خط مادون قرمز قطع شود، عمل بسته شدن درب متوقف می‌شود و درب شروع به باز شدن می‌نماید. در غیر این صورت چشمی دچار اختلال شده و باید تعمیر چشمی درب اتوماتیک را به تعمیرکاران حرفه‌ای واگذار نمود.

    انواع سنسور چشمی یا فتوسل درب اتوماتیک

    فتوسل رفرکتوری

    فتوسل رفرکتوری فقط یک بخش الکترونیکی دارد که هم فرستنده و هم گیرنده می‌باشد. طریقه کارکرد این نوع چشمی بدین شکل است که گیرنده مقابل فتوسل اصلی، یک منشور آینه‌ای می‌باشد که اشعه نامرئی مادون قرمز را از چشمی اصلی دریافت نموده و مجدد برای چشمی اصلی ارسال می‌نماید. در صورتی که ارتباط بین چشمی و منشور قطع شود مدار فرمان وجود مانع در بین درب را تشخیص داده و از بسته شدن درب جلوگیری می‌نماید.

    شما می‌توانید در صورت بروز اختلال در عملکرد چشمی‌های درب  اتوماتیک خود و تعمیر چشمی درب‌های برقی با کارشناسان تعمیرکار حرفه‌ای ادورا ارتباط برقرار نمایید.

    چشمی‌های درب پارکینگی یا دوقلوی فرستنده گیرنده

    به طورکلی در این نوع چشمی‌ها یک فرستنده در یک طرف و گیرنده را در طرف دیگر درب قرار داده می‌شود. هر زمان که ارتباط بین فرستنده و گیرنده توسط هرچیزی که بین آنها قرار بگیرد، قطع شود؛ مدارفرمان در صورتی که درب باز باشد دستور بسته شدن را به هیچ عنوان اجرا نمی‌کند و اگر درب در حال بسته شدن باشد، عمل بسته شدن را متوقف نموده و بلافاصله دستور باز شدن را اجرا می‌نماید.

    چشمی دزدگیر اماکن

    چشمی دزدگیر اماکن با مدل‌های ذکر شده قبلی از نظر نوع کارکرد متفاوت است. به شکلی که در این نوع چشمی، سنسورها به حرکت اجسام در محدوده دید آنها حساس می‌باشند و با کوچکترین حرکتی توسط چشمی تشخیص داده می‌شود دزدگیر فعال می‌شود. از چشمی دزدگیر برای جک پارکینگی در شرایط خاص نیز می‌توان استفاده کرد، ولی استاندارد نیست و مشکل ساز می‌شود. اما از چشمی‌های درب پارکینگی که پیش‌تر توضیح دادیم در جاهای مختلف می‌توان استفاده نمود.

    چشمی اپراتور شیشه‌ای

    کارکرد این نوع چشمی‌ها نیز همانند چشمی دزدگیر اماکن می‌باشد ولی از نظر ظاهری و کارایی کمی تفاوت دارد. چشمی اپراتور شیشه‌ای نیز تنها یک سنسور است که نسبت به حرکت اجسام در محدوده دید خود حساسیت نشان داده و موجب باز شدن درب می‌شود.

    نحوه عیب یابی چشمی درب اتوماتیک

    شاید برای شما هم بارها اتفاق افتاده باشد که پس از باز کردن درب پارکینگ وقتی ریموت را برای بسته شدن درب می‌زنیم ریموت عمل نکرده و درب پارکینگ باز می‌ماند. در چنین مواقعی آیا می‌توان به جرات گفت چشمی درب ایراد دارد؟

    • برای پی بردن به این موضوع اولین تستی که می‌بایست انجام دهیم این است که از وصل بودن برق ساختمان مطمئن شویم. شاید برق کلی ساختمان قطع شده باشد.
    • بعد از اطمینان از قطع نبودن برق ساختمان دومین تستی باید صورت گیرد تست ریموت در است. برای این کار باید با حداقل دو ریموت برای بسته شدن درب پارکینگ تلاش کنید اگر با هر دو ریموت باز هم عمل بسته شدن درب انجام نشد می‌توان نتیجه گرفت چشمی دچار اختلال شده است .
    • یکی دیگر از اقداماتی که می‌توان برای مطمئن شدن از عدم کار کردن چشمی درب اتوماتیک انجام داد این است که دست خود را جلوی آن قرار دهید و اگر صدای تیک تیک نشنیدید می‌توانید مطمئن شوید که مشکل از چشمی است. و باید علت را بررسی کرد.

    یادتان باشد تعمیر چشمی درب اتوماتیک نیاز به تخصص دارد و افراد عادی توانایی تعمیر آن را ندارند. به همین منظور شما می‌توانید با اطمینان‌خاطر کارشناس ما در ادورا را برای تعمیر انتخاب نمایید.

    شرکت مهندسی آدورا فراز آریا

    مشاوره و خرید

    برای مشاوره و خرید از محصولات آدورا با ما در ارتباط باشید.

    02125945

    مشاوره رایگان آنلاین

    1280
    تعداد مشتریان
    2200
    تعداد پروژه ها

    علت خرابی و تعمیر چشمی درب اتوماتیک

    ارتفاع چشمی

    چشمی درب اتوماتیک باید در ارتفاع مناسب بین 15 الی 30 سانتیمتری تعبیه شود در غیر این صورت چشمی دچار اختلال می‌شود.

    شکسته شدن چشمی

    در بسیاری از مواقع  شکسته شدن چشمی آن را  از کار می‌اندازد. در چنین شرایطی نیز باید چشمی را  کاملا عوض کرد و امکان تعمیر چشمی درب اتوماتیک وجود ندارد.

    نفوذ آب  به درون چشمی

    نفوذ آب به درون چشمی یکی از دلایل اصلی اکثر خرابی‌ها می‌باشد که به علت عدم آب بندی مناسب و یا کیفیت پایین چشمی درب اتوماتیک اتفاق بیفتد. در این حالت به مدار چشمی‌ها آسیب جدی رسیده و چشمی قابل تعمیر نمی‌باشد و می‌بایست تعویض گردد.

    کثیف شدن چشمی

    از دیگر دلایل خرابی چشمی درب اتوماتیک می‌تواند به کثیف شدن درب و لنز چشمی اشاره کرد. به این صورت که ممکن است درب باز شود و بسته نشود و یا گاهی درب به خوبی عمل کند و چند لحظه بعد در بسته نشود. برای رفع این مشکل می‌توان درب رویی چشمی را جدا کرد و با آب گرم و حتی مواد شوینده آن را کاملا شست و سپس کامل خشک کرد و دوباره سر جای خود نصب نمود.

    قطع شدن سیم

    گاهی اوقات به علت هرز بودن پیچ سوکت یا شکسته شدن سیم ممکن است چشمی در کار نکند. در این حالت می‌بایست چشمی باز شود و اگر قطع شدن سیم از داخل چشمی باشد آن را دوباره وصل کرد.

    امتیاز شما

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۳ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *