دانستنی های درب ضد حریق, دانستنی های ساختمان, فنی و مهندسی

مقررات ملی ساختمان ها

درب ضد حریق فلزی
  • مقررات ملّی ساختمان مجموعه ای است از ضوابط فنی، اجرایی و حقوقی لازم الرعایه در طراحی، نظارت و اجرای عملیات ساختمانی اعم از تخریب، نوسازی، توسعه بنا، تعمیر و مرمت اساسی، تغییر کاربری و بهره برداری از ساختمان که به منظور تأمین ایمنی، بهره دهی مناسب، آسایش، بهداشت و صرفه اقتصادی فرد و جامعه وضع می گردد.
    در کشور ما و در کنار مقررات ملّی ساختمان، مدارک فنی دیگر از قبیل آیین نامه های ساختمانی، استانداردها و آیین کارهای ساختمان سازی، مشخصات فنی ضمیمه پیمان ها و نشریات ارشادی و آموزشی توسط مراجع مختلف تدوین و انتشار می یابد که گرچه از نظر کیفی و محتوایی حایز اهمیت هستند، اما با مقررات ملّی ساختمان تمایزهای آشکاری دارند.
    آنچه مقررات ملّی ساختمان را از این قبیل مدارک متمایز می سازد، الزامی بودن، اختصاری بودن و سازگار بودن آن با شرایط کشور از حیث نیروی انسانی ماهر، کیفیت و کمیت مصالح ساختمانی، توان اقتصادی و اقلیم و محیط می باشد تا از این طریق نیل به هدف های پیش گفته ممکن گردد.

    در حقیقت مقررات ملّی ساختمان، مجموعهای از حداقلهای مورد نیاز و بایدها و نبایدهای ساخت وساز است که با توجه به شرایط فنی و اجرائی و توان مهندسی کشور و با بهره گیری از آخرین دستاوردهای روز ملّی و بینالمللی و برای آحاد جامعه کشور، تهیه و تدوین شده است.
    این وزارتخانه که در اجرای ماده 33 قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان وظیفه تدوین مقررات ملّی را به عهده دارد، از چند سال پیش طرح کلی تدوین مقررات ملّی ساختمان را تهیه و شورای تدوین مقررات ملّی » به مرحله اجرا گذاشته است که براساس آن، شورایی تحت عنوان با عضویت اساتید و احب نظران برجسته کشور به منظور نظارت بر تهیه و هماهنگی « ساختمان بین مباحث از حیث شکل، ادبیات، واژه پردازی ، حدود و دامنه کاربرد تشکیل داده و در کنار آن را، جهت مشارکت جامعه مهندسی کشور در تدوین مقررات ملّی ساختمان « کمیته های تخصصی » زیر نظر شورا به وجود آورده است.

    از این رو درب های ضد حریق طبق ضوابط آتش نشانی باید از دستور عمل های سازمان آتشنشانی پیروی کند.

    ضوابط درب ضد حریق

    درب های ضد حریق مقاومت لازم را در برابر حریق دارند که زمان لازم برای خروج افراد را فراهم میکنند.
    ضوابط آتش نشانی کشور و استان ها به دلایل گوناگونی متفاوت می‌باشد. در سال 1400 طبق ظوابت استان تهران تمامی ساختمان ها یی که مجوز ساخت گرفتند باید درب ضد حریق مقوام حداقل 90دقیه نصب گردد.
    درب های ضد حریق باید توسط آتشنشانی تایید گردد و استاندارد BHRC(مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ایران) داشته باشد .
    پس از بسته شدن باید بتواند گسترش آتش و دود را از هر طرف به طرف دیگر مسدود نماید. زمان محافظت مورد نیاز در برابر آتش را مطابق با مقررات و آیین نامه های ساختمانی مرجع تامین نماید.
    ابعاد استاندارد درب های ضد حریق 210*110می‌باشد . که شرکت آدورا میتواند درب های ضد حریق خود را در ابعاد گوناگونی با تاییدیه آتشنشانی تولید کند. باید توجه داشت تمامی یراق الات درب های ضد حریق باید مورد تاید آتشنشانی باشد.

    محل قرار گرفتن درب های ضد حریق

    این درب‌ها برای جلوگیری از انتشارآتش و دود ناشی از آن هنگام آتش‌سوزی مورد استفاده قرار می‌گردد. در مواردی نیز این درب‌ها برای خروج آسان از کشتی در حال سوختن استفاده می‌شوند. راه پله باید به گونه ای طراحی شود که در زمان وقوع حریـق قابلیـت جداسـازی بوسیله یک درب ضد حریق خود بسته شو از آسانسور را داشته باشد.
    تبصره: بهتر است مجموعه ره های پله و آسانسور توسط درب ضد حریق خودبسته شو از گذرگاه خروج و محل تصرف واحدها جدا شود.
    در مجوع درب ضد حریق مکان هایی که دچار حریق می‌شوند را از راه های فرار جا می‌کند تا خروج راحت ترگردد و حریق و دود به مکان های دیگر سرایت نکنند.

    امتیاز شما

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۶ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *