یکی از مهمترین اهداف اساسی محافظت ساختمانها در برابر حریق، تامین سلامت ساکنان میباشد.این امکان باید فراهم شود که بهنگام بروز حریق در ساختمان افراد مقیم و ساکن بتوانند در کوتاهترین زمان خود را به محل امن و بی خطر در داخل یا خارج ساختمان برسانند تا تلفات جانی، جراحات جسمی وضایعات روحی به بار نیاید. تقریباً بیش از ۸۰ درصد موارد حریق قابل پیش بینی و پیشگیری است، با این حال تضمینی وجود ندارد که اگر چند سالی در مکانی آتش سوزی رخ ندهد در آینده نیز بطور کامل مصون خواهدبود.
بمنظورتامین ایمنی نسبی مجتمع ها وآپارتمانها و حفاظت از جان ساکنین منشورذیل تهیه شده است.
۱- در مجتمع ها و آپارتمانهای مسکونی عرض گذرها باید مناسب امدادرسانی سریع خودرهای سنگین آتش نشانی باشند.
۲- هر گونه مانع در گذر یا ورودی مجتمع های مسکونی که مانع امدادرسانی میشود باید هرچه سریع تر بطرف گردد.
۳- محل پارک خودروهای ساکنین یا مهمانان نیز نباید در مسیر عبور خودروهای امدادی باشد و مانع امداد رسانی شود.
ساکنین محترم لطفا همین امروز ورودی مجتمع تا پای دیوار واحد آپارتمان خود را بررسی و برای رفع موانع پیگیری نمائید.
۴- درساختمانهای بلند، هر طبقه از بنا باید دست کم دو راه خروجی مجزا دور از هم ودور بندی شده داشته باشد تا تخلیه اضطراری ساکنان با امنیت و به سرعت صورت گیرد.
۵- باز شو کلیه دربهای خروجی دستگاه پله ها باید موافق جهت خروج باشد و علائم مناسب که سمت و جهت خروج را نشان میدهد مشخص شود.
۶- در مسیر پله های خروج هیچ مانعی نباید قرار بگیرد و پله ها باید دارای حفاظ مناسب باشد تا از سقوط افراد جلوگیری گردد.
۷ – کلیه طبقات باید به درب های ضد حریق مجهز شوند و دربها باید مانع انتشار دود و آتش به سایر طبقات باشند و هرگز نباید این دربها قفل باشد و مانعی جلو بسته شدن آنها قرار نگیرد.
۸- در هر طبقه از ساختمان باید حداقل یک دستگاه خاموش کننده پودر و گاز ۶ کیلویی مانومتر دار در ارتفاع مناسب از کف بر روی دیوار به گونه ای که به سادگی قابل رویت و در دسترس باشد نصب گردد.اگر مجتمع آپارتمانی شما فاقد خاموش کننده است سریعاً پیگیری نمایید.
۹- این خاموش کننده ها بایستی بصورت دوره ای بررسی همواره وآماده بکار باشند.
۱۰- بازدید دوره ای از سیستم های آب افشان (در صورت وجود)، اعلام حریق وسیتم لوله کشی آب آتش نشانی ، (جعبه های F) آماده بکار دائمی آنها ضروری میباشد.
۱۱- هر مجتمع آپارتمانی باید دارای روشنایی اضطراری برای تامین روشنایی پله ها و سایر مکانهای مورد نیاز در زمان حادثه باشد.
۱۳- مجتمع های بزرگ باید دارای سیستم برق ثانویه برای تامین نیروی برق و راه اندازی سیستم ایمنی وآتش نشانی ساختمان باشد.
۱۴- در هنگام حریق در مجتمع ها استفاده از آسانسور ممنوع میباشد و صرفا باید از درب خروج اضطراری (یا همان درب ضد حریق) استفاده کرد.
۱۵- بسیاری از حوادث و حریق ها در مجتمع های مسکونی بعلت نشت گاز، فرسودگی شیلنگهای گاز، استفاده از شلنگهای غیر استاندارد و با طول بیش از ۱/۲ متر که در معرض ضربه یا حرارت قراردارند، محکم نبودن بست شیلنگهای گاز، عدم نصب درپوش برروی شیرهای مصرفی که از آنها استفاده نمی شود، دستکاری در سیستم لوله کشی گاز ساختمان بدون هماهنگی با شرکت گاز و … میباشد.
شرکت مهندسی آدورا فراز آریا دوستدار همیشگی طبیعت